Suplemente për rritjen e spermës

Suplementet për rritjen e spermës janë në thelb një kombinim i llojeve të ndryshme të antioksidantëve që përfshin vitaminën C, dhe më e rëndësishmja zinkun. Suplementet për rritjen e spermës ndihmojnë një person që vuan nga fertiliteti i ulët. Ato gjithashtu ndihmojnë në rritjen e numrit të spermës në trup dhe në rritjen e shkallës së prodhimit të spermës.

Ka shumë suplemente në dispozicion për të rritur prodhimin e spermës, por jo të gjitha janë vërtet të dobishme. Prandaj, duhet të kërkoni suplementin më të mirë për rritjen e spermës për trajtimin e çështjeve të fertilitetit mashkullor.

Ne kemi mbledhur disa informacione rreth shtesave për rritjen e spermës që mund të përdoren për të ndihmuar trupin të përmirësojë prodhimin e spermës.

Shkaqet e problemeve të spermës

Ka shumë arsye pse meshkujt vuajnë nga një numër i ulët i spermës. Një nga këto arsye është cilësia e dobët e dietës që ai po konsumon. Megjithatë, ky nuk është shkaku i vetëm i problemeve të infertilitetit, sepse numri i spermës jo gjithmonë ndikon në shëndetin e spermës. Në fakt, një dietë e varfër nuk ndikon në cilësinë e spermës në të njëjtën masë si zakonet e këqija të jetesës.

Një nga zakonet e jetesës që ndikon në cilësinë e spermës është një mënyrë jetese e ulur.

Qelizat e spermës mund të ndikohen nga qëndrimi ulur ose shtrirë gjatë gjithë ditës në një pozicion që është i panatyrshëm për ta, si p.sh. qëndrimi ulur në kompjuter gjatë gjithë ditës, ulur në zyrë ose qëndrimi në shtrat gjatë gjithë ditës, sepse nuk mund të lëvizni pas një kohe të gjatë. ditë në zyrë.

Një faktor tjetër është stresi. Stresi prek të gjitha pjesët e trupit tuaj; prandaj stresi ndikon edhe në shëndetin e qelizave tuaja të spermës. Edhe nëse nuk jeni të stresuar, duhet të pushoni më shumë. Nëse punoni në një mjedis me ritme të shpejta dhe keni nevojë të qëndroni zgjuar gjithë natën për të arritur punën, po punoni deri në rraskapitje.

Si funksionojnë suplementet për rritjen e spermës?

Meqenëse shumë arsye janë të përfshira në cilësinë e dobët të spermës, do të ishte një ide e mirë të shmangni fajësimin e një faktori të vetëm. Në fakt, është më e përshtatshme për të mbajtur numrin tuaj të spermës në një gjendje të mirë duke marrë suplement për rritjen e spermës. Shumë suplemente për rritjen e spermës janë të disponueshme në treg.

Suplementet për rritjen e spermës rrisin shkallën e prodhimit të spermës në trup, e cila nga ana tjetër rrit numrin e spermës së çdo personi. Suplementet për rritjen e spermës punojnë duke furnizuar trupin tuaj dhe organet riprodhuese me vitamina, minerale, aminoacide që janë jetike për funksionimin e vazhdueshëm të këtyre organeve.

Ju gjithashtu mund të gjeni përforcues dhe suplemente të spermës që stimulojnë funksionin hormonal mashkullor, por ato mund të jenë të rrezikshme. Ju duhet të kërkoni opsionet natyrale që funksionojnë pa efekte anësore të trajtimit hormonal.

Disa suplemente për rritjen e spermës përdoren gjithashtu për të kuruar mosfunksionimin erektil dhe derdhjen e parakohshme. Ejakulimi i parakohshëm dhe fertiliteti i spermës janë sinonim në natyrë, nëse dikush ka një cilësi të ulët të spermës, atëherë automatikisht trupi nuk do të jetë në gjendje të mbajë spermën shumë më gjatë, dhe përfundimisht do të çojë në derdhje të parakohshme.

Kur kërkohen suplemente për rritjen e spermës

Suplementet për nxitjen e spermës kërkohen në rastet e mëposhtme:

 • Për meshkujt që vuajnë nga cilësia e ulët e spermës.
 • Nëse sperma juaj nuk është në gjendje të kalojë përmes mukusit të qafës së mitrës dhe të arrijë në vezë.
 • Kur sperma nuk ka numrin e duhur të kromozomeve për një shtatzëni të suksesshme.
 • Kur një mashkull nuk është në gjendje të prodhojë vëllimin e duhur të spermës.

Elemente thelbësore që ndihmojnë në rritjen e cilësisë së spermës

 1. L- Karnitinë – Ky medikament është një nga barnat më të famshme të krijuar për të rritur cilësinë dhe numrin e spermës.
 2. Ashwagandha – Është një barishte Ayurvedic që ndihmon në përmirësimin e cilësisë së spermës.
 3. Zinku – Për fertilitetin mashkullor, elementi zink është më i rëndësishmi se çdo kimikat tjetër.
 4. Vitaminë C – Vitamina C ndihmon trupin të gjenerojë dhe të rrisë numrin e spermës. Sperma e prodhuar është gjithashtu e shëndetshme në natyrë.
 5. Acidi folik – Ky është një tjetër antioksidant që ndihmon në ruajtjen e shëndetit të spermës.

Zinku është suplementi më i rëndësishëm për spermën

Zinku ndihmon trupin të prodhojë spermë më të fortë. Aty eshte nje rritje e provuar klinikisht në spermatozoidet e prodhuara kur një person ka një sasi të mjaftueshme të zinkut në trup. Prandaj, rekomandohet përdorimi i suplementeve për rritjen e spermës me zink për përmirësimin e fertilitetit dhe cilësisë së spermës.

Zinku është gjithashtu i përfshirë në sintezën e ADN-së dhe ARN-së së spermës. Pra, kur furnizimi i trupit me zink është i ulët, sinteza e ADN-së dhe ARN-së së spermës ndikohet. Kjo mund të ndikojë në mbijetesën dhe funksionimin e qelizave të spermës.

Nëse nivelet e zinkut bien nën një nivel të caktuar, sistemi i riprodhimit mashkullor do të ketë më pak fuqi dhe më pak aftësi për të prodhuar qeliza të shëndetshme të spermës. Për të kapërcyer mungesën në trupin e mashkullit, zinku duhet të plotësohet në dietë.

Përparësitë e përdorimit të suplementeve për rritjen e spermës

Ashtu si ndodh kudo tjetër, përforcuesit e spermës vijnë me përfitimet dhe efektet e tyre anësore. Le të shqyrtojmë disa prej tyre.

Të mirat e përforcuesve të spermës

 1. Këto suplemente janë shumë të lira në natyrë dhe janë të disponueshme kudo.
 2. Nuk ka asnjë kufizim ushqimor gjatë përdorimit të këtyre suplementeve.
 3. Suplementet për rritjen e spermës rrisin shëndetin e spermës në një mënyrë natyrale.
 4. Pothuajse të gjitha këto suplemente përmbajnë zink i cili është shumë i shëndetshëm për prodhimin e spermës.
 5. Suplementet për rritjen e spermës mund të klasifikohen gjithashtu si Antioksidantë që ndihmojnë në rritjen e numrit të spermës.

Disavantazhet e përdorimit të përforcuesve të spermës

 1. Nëse këto suplemente merren në sasi të mëdha ato mund të shkaktojnë efekte të mëdha anësore të cilat mund të jenë të dëmshme për trupin.
 2. Këshilla e mjekut është e nevojshme përpara se të përdorni këto lloj suplementesh.
 3. Përforcuesit e spermës shumicën e kohës nuk funksionojnë vetë, ushtrimi i rregullt i trupit është i nevojshëm që këta të funksionojnë siç duhet.

Efektet anësore të suplementeve për rritjen e spermës

Duhet të dini se ka disa efekte anësore gjatë përdorimit të pilulave të spermës dhe një person duhet ta marrë atë nën mbikëqyrjen e rreptë të mjekut. Nëse jeni duke u përballur me ndonjë efekt anësor pas përdorimit të suplementeve për rritjen e spermës, atëherë konsultohuni menjëherë me një mjek dhe lëreni të sugjerojë trajtimin e duhur për ju. Disa efekte anësore përfshijnë:

 • Dhimbje koke
 • Nauze
 • Lodhja
 • Nervozizmi
 • Ngurtësia
 • Alergji

Një mjek ka aftësinë të përshkruajë një ilaç për të trajtuar një gjendje shëndetësore pa asnjë efekt anësor. Ata gjithashtu mund të shpjegojnë rreziqet dhe përfitimet e opsioneve të trajtimit në një mënyrë shumë të qartë, në mënyrë që të mund të merrni një vendim të informuar.

Fjalët e fundit

Sperma është në thelb një përbërje kimike që prodhohet nga trupi në kushte të caktuara. Cilësia e spermës është drejtpërdrejt proporcionale me shëndetin e trupit. Nëse një individ nuk ushtron rregullisht dhe nuk ha ushqim të shëndetshëm, atëherë nuk ka kuptim të konsumojë suplemente për rritjen e spermës, pasi suplemente të tilla funksionojnë vetëm nëse një individ është i shëndetshëm nga brenda.

Unë rekomandoj këto shtesa për rritjen e spermës

Ndani këtë faqe

4 përgjigjet në "Suplemente për rritjen e spermës

  1. Shqyrtime të suplementeve shëndetësore Autori i postimit

   Suplementet e spermës janë krijuar për të ndihmuar në zgjidhjen e problemeve që lidhen me numërimin e ulët të spermës, lëvizshmërinë e ulët të spermës dhe madje edhe infertilitetin mashkullor!