Suplemente Natyrore Shëndetësore

Suplementet natyrore shëndetësore po bëhen më të dukshme. Kohët e fundit, më shumë shoqata mjekësore dhe mjekë po bien dakord se marrja e suplementeve shëndetësore mund të jetë e dobishme edhe nëse tashmë hani një dietë të ekuilibruar që përfshin shumë lloje ushqimesh. FDA dhe Shoqata Mjekësore Amerikane tani po thonë se mineralet, vitaminat dhe shtesat e tjera shëndetësore mund të nevojiten në dietat.

Shikoni faqen e internetit të FDA. Ai thotë pjesërisht se shtesat e fibrave, mineraleve ose vitaminave mund të ndihmojnë në plotësimin e nevojave të veçanta ushqyese. Njerëzit me këto nevoja të veçanta janë ata me kushte mjekësore si diabeti, astma, kolesteroli i lartë, presioni i lartë i gjakut, sëmundjet e zemrës vetëm për të përmendur disa. Ai përfshin gjithashtu gratë që mund të mbeten shtatzënë, fëmijët dhe të moshuarit, gjë që duket se përfshin të gjithë, përveç meshkujve të rinj me shëndet të mirë që hanë një dietë të ekuilibruar krejtësisht të shëndetshme.

Një suplement natyral shëndetësor nuk mund të zëvendësojë një dietë të shëndetshme të ekuilibruar me ushqime të çdo grupi ushqimor. Është e rëndësishme që të hani një dietë të duhur dhe suplementet e mirë shëndetësore plotësojnë një dietë të mirë.

Të jetuarit në botën moderne për fat të keq, e bën pothuajse të pamundur konsumimin e të gjitha lëndëve ushqyese që i nevojiten trupit të njeriut vetëm nëpërmjet dietës. Prandaj, suplementet shëndetësore mund të ofrojnë atë burim të lëndëve ushqyese që mungojnë në dietën e dikujt.

Rëndësia e vitaminave dhe lëndëve ushqyese në dietën tonë

Janë bërë dhjetëra studime për rëndësinë e një sërë vitaminash dhe lëndësh ushqyese në dietë. Ai gjithashtu futet në dietën mesatare duke mos furnizuar me lëndët ushqyese të nevojshme.

  • Toka është e zhveshur nga lëndët ushqyese për shkak të bujqësisë së tepërt.
  • Zhdukja e ushqimeve nga lëndët ushqyese të nevojshme për trupin, në mënyrë që të ndryshojë gjenetikisht ushqimi vetëm që të duket i mirë.
  • Përdorimi i lëndëve ushqyese artificiale dhe azotit për plehërimin e tokës është një dëm për shëndetin.
  • Pesticidet e dëmshme të përdorura futen si kimikate të dëmshme në dietë.

E gjithë kjo varet nga fakti se ushqimet nuk i kanë më të gjitha lëndët ushqyese që janë jetike për trupin tonë në mënyrë që të qëndrojmë të shëndetshëm.

Uji, toka dhe qielli janë ndotur shumë nga industrializimi, sikur t'i shtojnë fyerjen lëndimit. Merkuri helmues ka kontaminuar shumë peshqit. Kimikatet, toksinat dhe ndotësit e tjerë kanë kontaminuar ujërat nëntokësore dhe kështu bimët kanë efekt që nxjerrin ujë nga toka.

Madje po helmohemi nga ajri që thithim për shkak të tymit, smogut dhe kimikateve të tjera në ajër që hyjnë në mushkëri dhe lëkurë. Për të qenë i sinqertë, shumica e ushqimit që po hamë po na vret ngadalë për shkak të kimikateve dhe toksinave të mbuluara më sipër.

Për të ndihmuar në luftimin e toksinave, kimikateve, sëmundjeve dhe mungesës së lëndëve ushqyese jetike, do të ishte e mençur të bëni disa zgjedhje strategjike për suplementet shëndetësore natyrale.

A kemi nevojë për suplemente shëndetësore?

A janë vërtet të nevojshme suplementet shëndetësore? Disa njerëz mund të argumentojnë se mund të bëjnë pa to. Puna është se shumica e njerëzve e bazojnë shëndetin e tyre trupor ashtu siç ndihen. Ata mendojnë se duke qenë se nuk kanë dhimbje apo dhimbje dhe thjesht ndihen mirë, duhet të jenë në shëndet të përsosur. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se ata nuk kanë nevojë për suplemente shëndetësore.

Pastaj papritmas i godet. Një problem shëndetësor, dobësi, shenja të pleqërisë ose një sëmundje. Ata kërkojnë me dëshpërim një suplement bimor ose ushqimor për të nxjerrë shëndetin e tyre nga gropa e sëmundjes që kanë hapur.

Pra, në pyetjen, "A kemi vërtet nevojë për suplemente shëndetësore?" Unë do të thosha se përgjigja është një Po e madhe.

Me bollëkun e ushqimeve të përpunuara të mbushura me konservues që nuk kanë asnjë vlerë të vërtetë ushqyese që gjenden në dyqanet ushqimore. Kombinoje këtë me ushqimin nga restorantet e ushqimit të shpejtë kur ata janë në lëvizje, është pothuajse e pamundur të shmangësh një mungesë ushqimi që çon në shëndet të keq, megjithëse një person mund të ndihet mirë në atë kohë.

Suplementet shëndetësore nuk kanë për qëllim të zëvendësojnë ushqimin e duhur. Ato ndihmojnë duke shtuar lëndë ushqyese që mungojnë në dietën tonë për një shëndet më të mirë.

Është e vështirë të mbash larg ushqimeve jo të freskëta dhe të shpejta kur ke një mënyrë jetese të zënë dhe gjithmonë në lëvizje. Prandaj, zgjidhni suplementet shëndetësore që i përshtaten dietës dhe stilit tuaj të jetesës me shpresën për një jetë pa sëmundje.

Faqja jonë e internetit ofron rishikime të llojeve më të njohura të suplementeve shëndetësore natyrale që janë vërtetuar se rrisin shëndetin dhe vitalitetin tuaj!

Bazat e humbjes së peshës

Përveç kërkimit të suplementeve alternative shëndetësore, këtu janë disa ide themelore që duhet të provoni kur merrni parasysh peshën tuaj. Kaloritë janë një pjesë e rëndësishme e ekuacionit që nuk mund të lihet jashtë. Kur bëhet fjalë për humbjen e peshës, thjesht duhet të digjni më shumë kalori sesa merrni.

Ju mund të rrisni humbjen e peshës duke marrë më pak kalori shtesë nga pijet dhe ushqimet. Ju gjithashtu do të humbni më shumë peshë duke djegur më shumë kalori me aktivitet fizik si ushtrimet dhe mund të dëshironi të shtoni suplemente shëndetësore në dietën tuaj që ndihmojnë në djegien e kalorive.

Pasi të kuptoni se duhet të digjni më shumë kalori sesa merrni, atëherë mund të vendosni synimet tuaja për humbjen e peshës dhe të bashkoni planet tuaja për t'i arritur ato. Për mbështetje, bisedoni me familjen, miqtë dhe madje edhe mjekun tuaj.

Mbani në mend se çelësi kryesor për humbjen e suksesshme të peshës është marrja e një angazhimi për të ndryshuar zakonet e vjetra në zakone të reja të përhershme, duke përfshirë ushtrimet dhe zakonet e dietës.

Rreth Autorit


“Unë e kam kushtuar jetën time për të ndihmuar të tjerët të kuptojnë kompleksitetin e kujdesit shëndetësor dhe duke u ofruar atyre burime për të marrë vendime të informuara për shëndetin e tyre. Unë kam shkruar gjerësisht për një sërë temash që lidhen me kujdesin shëndetësor, nga politikat e shëndetit publik deri te provat klinike. Si një shkrimtar mjekësor, përpiqem të krijoj përmbajtje që është sa informative dhe e aksesueshme për të gjithë lexuesit.”

- Sally Robertson, Ph.D.

Ndani këtë faqe