Природни здравствени додатоци

Природните здравствени додатоци стануваат се позабележителни. Неодамна, повеќе медицински здруженија и лекари се согласуваат дека земањето здравствени додатоци може да биде корисно дури и ако веќе јадете урамнотежена исхрана која вклучува многу варијанти на храна. ФДА и Американското медицинско здружение сега велат дека минерали, витамини и други здравствени додатоци можеби се потребни во диетите.

Проверете ја веб-страницата на ФДА. Делумно наведува дека додатоците на влакна, минерали или витамини може да помогнат во задоволувањето на посебните потреби за исхрана. Луѓето со овие посебни потреби се оние со медицински состојби како што се дијабетес, астма, висок холестерол, висок крвен притисок, срцеви заболувања само за да наведеме неколку. Вклучува и жени кои можат да забременат, деца и постари лица, што се чини дека ги вклучува сите освен младите мажи со добро здравје кои се хранат со совршено здрава урамнотежена исхрана.

Природен додаток за здравје не може да ја замени добро балансирана здрава исхрана со храна од секоја група на храна. Важно е да јадете правилна исхрана, а добрите здравствени додатоци ја надополнуваат добрата исхрана.

Животот во современиот свет, за жал, го прави речиси невозможно да се консумираат сите хранливи материи кои му се потребни на човечкото тело само преку исхраната. Затоа, здравствените додатоци може да го обезбедат тој извор на хранливи материи што недостасува во исхраната.

Важноста на витамини и хранливи материи во нашата исхрана

Направени се десетици студии за важноста на низа витамини и хранливи материи во исхраната. Исто така, влегува во просечната исхрана која не ги снабдува потребните хранливи материи.

  • Почвата е лишена од хранливи материи поради прекумерното земјоделство.
  • Отстранување на храната од хранливи материи потребни за телото, со цел генетски да се промени храната само за да изгледа добро.
  • Употребата на вештачки хранливи материи и азот за ѓубрење на почвата е штетна за здравјето.
  • Употребените штетни пестициди се внесуваат како штетни хемикалии во исхраната.

Сето ова се сведува на фактот дека храната повеќе ги нема сите хранливи материи кои се од витално значење за нашето тело за да остане здраво.

Како да додаваат навреда за повредите, водата, земјата и небото се силно загадени од индустријализацијата. Отровната жива силно ги загади рибите. Хемикалии, токсини и други загадувачи ги контаминирале подземните води и така растенијата се ефектуирани што црпат вода од земјата.

Дури и се труеме од воздухот што го дишеме поради чадот, смогот и другите хемикалии во воздухот што влегуваат во нашите бели дробови и кожа. Да бидам искрен, голем дел од храната што ја јадеме полека не убива поради хемикалиите и токсините опфатени погоре.

За да се помогне во борбата против токсините, хемикалиите, болестите и недостатокот на витални хранливи материи, би било мудро да се направат некои стратешки избори за природни здравствени додатоци.

Дали ни се потребни здравствени додатоци?

Дали навистина се потребни здравствени додатоци? Некои луѓе може да тврдат дека можат без нив. Работата е во тоа што повеќето луѓе го засноваат своето телесно здравје на начинот на кој се чувствуваат. Тие мислат дека со оглед на тоа што немаат никакви болки и само се чувствуваат добро, мора да бидат во совршено здравје. Сепак, тоа не значи дека не им се потребни здравствени додатоци.

Потоа одеднаш ги удира. Здравствен проблем, слабост, знаци на старост или болест. Тие очајно бараат билни или додатоци во исхраната за да го извлечат своето здравје од јамата на болеста што ја ископале.

Значи, на прашањето „Дали навистина ни се потребни здравствени додатоци? Би рекол дека одговорот е големо Да.

Со изобилството на преработена храна преполна со конзерванси кои немаат вистинска хранлива вредност кои се наоѓаат во продавниците за храна. Комбинирајте го ова со храна од ресторани за брза храна кога тие се во движење, речиси е невозможно да се избегне недостаток на исхрана што доведува до лошо здравје, иако едно лице може да се чувствува добро во тој момент.

Здравствените додатоци не се наменети да ја заменат правилната исхрана. Тие помагаат со додавање на хранливи материи кои недостасуваат во нашата исхрана за подобро здравје.

Тешко е да се држите подалеку од несвежа и брза храна кога имате зафатен начин на живот и секогаш сте во движење. Затоа, изберете здравствени додатоци кои одговараат на вашата исхрана и начин на живот со надеж за живот без болести.

Нашата веб-локација нуди прегледи на најпопуларните типови на природни здравствени додатоци за кои е докажано дека го зајакнуваат вашето здравје и виталност!

Основи за губење на тежината

Освен пребарувањето за алтернативни здравствени додатоци, тука се и некои основни идеи што треба да ги испробате кога ја земате предвид вашата тежина. Калориите се важен дел од равенката што не може да се изостави. Кога станува збор за слабеење, едноставно мора да согорите повеќе калории отколку што внесувате.

Можете да го зголемите губењето на тежината со внесување на помалку дополнителни калории од пијалоци и храна. Исто така, ќе изгубите повеќе тежина со согорување повеќе калории со физичка активност, како што е вежбањето и можеби ќе сакате да додадете здравствени додатоци во вашата исхрана што помагаат во согорувањето на калориите.

Откако ќе сфатите дека мора да согорите повеќе калории отколку што внесувате, тогаш можете да си поставите цели за губење на тежината и да ги соберете вашите планови за да ги постигнете. За поддршка, разговарајте со вашето семејство, пријателите, па дури и со вашиот лекар.

Имајте на ум дека главниот клуч за успешно слабеење е да се заложите за промена на старите навики во нови трајни, вклучувајќи вежбање и навики за исхрана.

за авторот


„Го посветив мојот живот да им помогнам на другите да ги разберат сложеноста на здравствената заштита и да им дадам ресурси за да донесат информирани одлуки за нивното здравје. Имам пишувано опширно на различни теми поврзани со здравствената заштита, од политиката за јавно здравје до клиничките испитувања. Како медицински писател, се стремам да создадам содржина која е и информативна и достапна за сите читатели“.

- Сали Робертсон, д-р.

Споделете ја оваа страница