Suplemente për fertilitetin mashkullor

Steriliteti është një problem në rritje në mbarë botën. Steriliteti mashkullor shpjegohet në thelb si një situatë kur një burrë nuk arrin të lërë shtatzënë partneren e tij femër për të paktën 6 muaj.

Infertiliteti mashkullor shpesh varet nga "cilësia" e qelizave të spermës së tij. Këto janë ose të dëmtuara ose nuk janë në gjendje të bëjnë një fëmijë të shëndetshëm. Nëse është kështu, infertiliteti do të ishte skenari më i mundshëm dhe mund të konsiderohet si një problem mjekësor.

Shkaqet e infertilitetit mashkullor

Çështja ka të bëjë më shumë me fertilitetin sesa vetë shkakun e infertilitetit. Sipas Shoqatës Amerikane për Mjekësinë RiprodhueseÇështjet e fertilitetit mashkullor mund të klasifikohen në shkaqet e mëposhtme:

 1. Funksionale – Këtu mashkulli ka mjaft spermatozoide, por lëvizshmëria dhe fertiliteti i tyre mund të ndikohet.
 2. Infektive – Nëse procesi i prodhimit të spermës është normal, por mashkulli ka infeksione të tilla si infeksione në traktin urinar apo riprodhues, që mund të ndikojnë në cilësinë dhe sasinë e spermës së tij.
 3. Mjedisore – Këtu disa rrethana dhe rrethana, si cilësia e ajrit dhe ujit, pirja e duhanit, konsumi i alkoolit dhe agjentët kimikë (p.sh. rrezatimi), mund të kenë një ndikim negativ në cilësinë e spermës.

Çështja e infertilitetit mashkullor mund të dallohet më tej si Infertilitet Primar ose Sekondar.

 1. Infertiliteti primar – Çështja e infertilitetit primar ka të bëjë me vetë njeriun. Burri ose nuk prodhon mjaftueshëm qeliza sperme ose ka cilësi të dobët të spermës.
 2. Infertiliteti sekondar – Megjithatë, çështja e infertilitetit sekondar përfshin njëfarë ndikimi të jashtëm dhe zakonisht është i kthyeshëm. Pikërisht këtu një anomali nga ana e femrës është arsyeja kryesore e infertilitetit tek mashkulli.

Çfarë duhet të bëni nëse keni probleme me prodhimin e spermës?

Studiuesit tani madje kanë pranuar se ka shanse të infertilitetit në më shumë se 60% të çifteve, gjë që është arsyeja për shkak të rënies së fertilitetit mashkullor. Prandaj, për të rritur cilësinë e spermës tek meshkujt, bëhet e nevojshme të konsumohen suplemente për rritjen e fertilitetit mashkullor.

Ka trajtime të ndryshme që mund të ndihmojnë në përmirësimin e fertilitetit mashkullor dhe të ndihmojnë burrin tuaj të prodhojë qeliza të shëndetshme sperme. Këto trajtime kanë të bëjnë më shumë me trajtimin e problemit kryesor, ku synohet rritja e prodhimit të qelizave të shëndetshme të spermës. Kjo mund të ndihmojë procesin e prodhimit të spermës dhe të lejojë konceptim më të mirë.

Cilat janë suplementet e fertilitetit mashkullor?

Suplementet e fertilitetit mashkullor janë ilaçe të krijuara për të mbështetur krijimin e shëndetshëm të spermës dhe për të rritur lëvizshmërinë dhe numrin e spermës.

Nëse vendosni të merrni një suplement për fertilitet, koha e duhur për të filluar trajtimin është pothuajse tre muaj përpara se të përpiqeni në mënyrë aktive për të mbetur shtatzënë.

Suplemente që nxisin prodhimin e testosteronit

Ka shumë lloje të ndryshme suplementesh që punojnë në mënyra të ndryshme për të përmirësuar fertilitetin mashkullor. Për shembull, ka suplemente D-AA që sipas hulumtimeve mund të rrisin nivelet e testosteronit, hormonit seksual mashkullor që luan një rol vendimtar në fertilitetin mashkullor.

Kur një burrë arrin të 30-at deri në të 50-at, ai hyn në një periudhë të jetës së tij kur nivelet e tij të testosteronit fillojnë të ulen. Kjo rënie në nivelet e testosteronit është pjesërisht arsyeja pse dëshira seksuale dhe performanca e një mashkulli ulen në këtë moshë.

Plotësimi me D-AA mund të ndryshojë këtë ulje natyrale të niveleve të testosteronit. Suplementet D-AA gjithashtu mund të ndihmojnë në rritjen e niveleve të testosteronit në trupin e një mashkulli.

Suplemente të aminoacideve

Suplementet e aminoacideve mund të jenë gjithashtu të dobishme për meshkujt pasi ato ndihmojnë në rrjedhën e gjakut, i cili dihet se përmirëson fertilitetin mashkullor.

Është zbuluar se aminoacidi Taurine përmirëson prodhimin e testosteronit; ky aminoacid është përdorur për të trajtuar disa shkaqe të mosfunksionimit erektil. Përveç kësaj, vitamina B12 është e njohur për rritjen e aftësisë së trupit për të kthyer aminoacidin Triptofan në neurotransmetuesin Serotonin, i cili është pararendës i dëshirës seksuale mashkullore.

Për më tepër, Triptofani gjithashtu stimulon lirimin e disa hormoneve në sistemin endokrin që ndihmojnë në promovimin e funksionit seksual dhe prodhimin e testosteronit.

Vitamina për fertilitetin mashkullor

Vitaminat B3 dhe B6 njihen gjithashtu për rritjen e fertilitetit. Një raport tjetër sugjeron se ‘suplementet e vitaminës C’ mund të ndihmojnë në përmirësimin e fertilitetit te meshkujt që vuajnë nga stresi oksidativ. Marrja e suplementeve të vitaminës D është një mënyrë tjetër për të rritur nivelet e testosteronit.

Si të zgjidhni suplementet e fertilitetit mashkullor?

Ka edhe suplemente të tjera të ndryshme, por gjithmonë varet nga shkaku i infertilitetit se cili suplement duhet të merret. Duhet të theksohet gjithashtu se shumica e suplementeve thjesht funksionojnë si antioksidantë. Një suplement ideal për fertilitetin mashkullor është ai që ofron një vazhdimësi të plotë të lëndëve ushqyese duke qenë gjithashtu i dobishëm për sa i përket sasisë, cilësisë dhe kostos.

Suplementet janë gjetur të jenë një zgjedhje e mirë për shkak të disa avantazheve të pamohueshme si komoditeti, disponueshmëria pa recetë, pra jo invazive dhe relativisht ekonomike. Shumë nga suplementet madje bazohen në lëndë ushqyese natyrale që nuk shkaktojnë efekte anësore.

Suplementet dihet se janë efektive brenda 4-5 muajve. Gjithashtu, suplementet janë jashtëzakonisht të dobishme kur bëhet fjalë për rritjen e lëvizshmërisë së spermës dhe numrin e spermës.

Përparësitë e përdorimit të suplementeve të fertilitetit mashkullor

 • Këto suplemente ndihmojnë në përmirësimin e fertilitetit tek meshkujt në mënyrë natyrale.
 • Ato janë lehtësisht të disponueshme në dyqanet mjekësore.

Disavantazhet e përdorimit të suplementeve të fertilitetit mashkullor

 • Teprimi i suplementeve të tillë mund të shkaktojë efekte anësore. Për shembull, vitamina C antioksiduese mund të shkaktojë shqetësime gastrointestinale si gazra, diarre ose shqetësime në stomak.
 • Ka shanse që suplementet e fertilitetit që merrni mund të ndikojnë në medikamente të tjera që konsumoni. Madje mund të shkaktojë më shumë dëm sesa të mirë.
 • Suplemente të tilla kërkojnë kohë për të treguar rezultate, prandaj duhet të keni pak durim.

Këshilla të tjera për përmirësimin e fertilitetit mashkullor

Një mënyrë tjetër e shkëlqyer për të rritur fertilitetin mashkullor është ushtrimi. Të dy ushtrimet me intensitet të lartë dhe ushtrimet kardiovaskulare mund të përmirësojnë cilësinë e spermës.

 1. Për të parën, përpiquni të kombinoni ushtrimet tuaja të rregullta në palestër me disa stërvitje forcash. Kjo do të rrisë aftësinë tuaj kardiovaskulare dhe do të rrisë rrjedhjen e gjakut në trup.
 2. Kur bëhet fjalë për ushtrimet kardiovaskulare, mbani stilin me ndikim të ulët, siç është ecja ose ngasja e një biçiklete të palëvizshme në vend që të vraponi. Kjo do të sigurojë që ju të mos i tendosni nyjet tuaja.

Qëndrimi i motivuar

Edhe pse duke provuar të gjitha këto këshilla për të rritur fertilitetin tuaj do të rrisë shanset tuaja për të mbetur shtatzënë, ju gjithashtu duhet të qëndroni pozitivë dhe të mos hiqni dorë nëse nuk arrini të mbeteni shtatzënë menjëherë.

konkluzioni

Duhet mbajtur gjithmonë parasysh se 85% e çifteve mbesin shtatzënë në mënyrë natyrale brenda 12 muajsh. Pra, do të duhet të përpiqeni për 12 muaj që të konsideroheni teknikisht një çift me probleme infertiliteti.

Gjithmonë sigurohuni që po bëni më të mirën për të qenë në formë, të shëndetshme dhe pjellore. Ndërsa suplementet mund të jenë një mënyrë për të ndihmuar situatën tuaj, ju jeni gjithmonë më mirë pa to.

Gjithmonë përqendrohuni së pari në përmirësimin e shëndetit tuaj të përgjithshëm. Gjithashtu, mos e vendosni veten nën presion psikologjik nëse nuk jeni në gjendje të mbeteni shtatzënë. Steriliteti prek shumë meshkuj në mbarë botën.

Unë rekomandoj këto suplemente të fertilitetit mashkullor

Ndani këtë faqe

Një përgjigje për “Suplemente për fertilitetin mashkullor

 1. CL

  Një pjesë e jashtëzakonshme! Sapo ia kam përcjellë këtë një miku që ka bërë një kërkim të vogël për këtë. Dhe ai në fakt më porositi darkën për faktin se e zbulova për të… lol. Kështu që më lejoni ta riformuloj këtë…. Faleminderit për vaktin!! Por po, thanx për të kaluar pak kohë për të folur për Fertilitetin Mashkull këtu në faqen tuaj.